Συνταγή: Ταρτάκια με έμενταλ, κολοκυθάκια και μυρωδικά    

Νόστιμα, μυρωδάτα, κομψά, αυτά τα αλμυρά ταρτάκια είναι ιδανικά για σνακ κι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Τεμάχια: 4 φορμάκια διαμ. 12 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ταρτάκια με έμενταλ, κολοκυθάκια και μυρωδικά, τρίβουμε το έμενταλ ALPILAND στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβουμε στα 4 με κουπ πατ 16 εκ.
  4. Αλείφουμε τα φορμάκια με ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Ρίχνουμε το αυγό και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy