Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι και ανθότυρο με έτοιμη ζύμη

Είναι μια τάρτα πασπαρτού, που φτιάχνεται εύκολα με ελαφριά υλικά και έτοιμη ζύμη τάρτας. Το μυστικό εδώ είναι ο τραχανάς, που βάζουμε για να τραβήξει τα υγρά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
1:25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:5′

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με σπανάκι και ανθότυρο, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 12- 15 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαραθούν και να μείνουν με το λάδι τους.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και 2-3 κουτ. σούπας νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  6. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να απλωθεί παντού και προσθέτουμε το αυγό, το ανθότυρο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
  3. Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Αδειάζουμε τη γέμιση στη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
  5. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη και να σφίξει η γέμιση.
  6. Σερβίρουμε την τάρτα κρύα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy