Συνταγή: Τάρτα με κολοκυθάκια και κοπανιστή

Νοστιμότατο αλλά δύσκολο στον χειρισμό του, το τσουχτερό τυρί των Κυκλάδων γίνεται στα χέρια του σεφ μια εξαίσια τάρτα.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 26-28 εκ.

Για τη ζύμη κουρού

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά 50-60 ml νερό και ζυμώνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε με λίγο λάδι την ταρτιέρα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο, πάχους 2-3 χλστ. και διαμέτρου περίπου 30εκ. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψει πυθμένα και τοιχώματα.
  5. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, για να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο, και την ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρώς.

Γέμιση

  1. Στο μεταξύ, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο αλάτι, γιατί η κοπανιστή είναι αρκετά αρμυρή.

Τάρτα

  1. Αδειάζουμε τη γέμιση στην προψημένη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε την τάρτα σε χαμηλό ράφι στον φούρνο για περίπου 25 ́ ή μέχρι να γίνει.
  2. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να σταθεί και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας στην επιφάνεια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy