Συνταγή: Τάρτα με κολοκύθα, τυριά και δυόσμο

Βούτυρο τύπου Κερκύρας για τη στιβαρή μυρωδιά, ελάχιστο χτύπημα των υλικών της ζύμης για να γίνει θρυπτή και αέρινη. Αυτά είναι τα μόνα μυστικά ετούτης της συνταγής.

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
35′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:35′

Υλικά

Μερίδες: 24εκ

Για την ζύμη

Για την γέμιση

Διαδικασία

Για την ζύμη

  1. Για την τάρτα με κολοκύθα, τυριά και δυόσμο ξεκινάμε με την ζύμη και ανακατεύουμε τα βούτυρα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη για 3-4 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πάλι γρήγορα για λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε.
  4. Θα πρέπει να σχηματιστούν μεγάλα ψίχουλα.
  5. Τα πιέζουμε να ενωθούν σε ζύμη, τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, σε σχετικά στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 28 εκ.
  7. Το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα.
  8. Στρώνουμε τη ζύμη με χαρτί ψησίματος, το γεμίζουμε με φασόλια και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.
  9. Πετάμε χαρτί και φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
  10. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την γέμιση

  1. Συνεχίζουμε στην γέμιση και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Απλώνουμε σε μεγάλο σκεύος και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
  5. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  6. Προσθέτουμε το μείγμα κολοκύθας, τα τυριά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
  7. Για την συναρμολόγηση πασπαλίζουμε το φύλλο με τα 60 γρ. κεφαλοτύρι και αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά, χαμηλώνουμε στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα και να ψηθεί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy