Συνταγή: Ταλιατέλες με πέστο δυόσμου

Ένα απλό και καθημερινό φαγητό γεμάτο άρωμα και γεύση. Ιδανικό για τις μέρες που δεν θέλουμε κρέας, αλλά ούτε και κάτι τελείως συνηθισμένο. Αρκεί φυσικά να έχουμε μπόλικο δυόσμο!

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4 – 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταλιατέλες με πέστο δυόσμου, αρχικά βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναρίχνουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον δυόσμο με το ελαιόλαδο και το σκόρδο, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Αδειάζουμε το πέστο στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy