Συνταγή: «Ταλιατέλεs» κολοκυθιού με μύδια και μαντζουράνα

Αντί για ζυμαρικά εδώ έχουμε κολοκυθάκια, κομμένα σαν ταλιατέλες, που έρχονται αγκαζέ με αχνιστά μύδια σε μια συνταγή ανάλαφρη, μυρωδάτη, πολύ καλοκαιρινή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
22′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:2′

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως πρώτο πιάτο)

Διαδικασία

  1. Για τις «ταλιατέλεs» κολοκυθιού με μύδια και μαντζουράνα ξεκινάμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και ρίχνουμε το κρασί.
  4. Αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαντζουράνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  6. Σιγομαγειρεύουμε για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  7. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  8. Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος.
  9. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
  10. Σκορπίζουμε το μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy