20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η φρυγανιά και το ελαφρύ αλεύρωμα τα κάνουν τραγανά, ενώ ένα κόλπο στον τρόπο που πλάθονται δίνει έξτρα νοστιμιά.
Υλικά
Μερίδες: για 60-65 κεφτεδάκια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια του , σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζουμε τον κιμά με τα χέρια και προσθέτουμε το ξίδι.
- Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη το ξερό κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την ντομάτα και τα αδειάζουμε στον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες, κατά προτίμηση πλακουτσωτούς.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να κάψει και παράλληλα βάζουμε αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο και αλευρώνουμε ελαφρώς τους κεφτέδες.
- Τους τινάζουμε να φύγει η περίσσεια αλευριού και φροντίζουμε να κάνουμε μερικές δαχτυλιές στην επιφάνειά τους ώστε να βγαίνει το λίπος στις πτυχώσεις.
- Τους βάζουμε στο τηγάνι λίγους λίγους και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια του «Σκυλοδήμου» με λεμόνι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 