Συνταγή: Τα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλας

Τα δικά μας γιουβαρλάκια τα θεωρούμε αξεπέραστα. Έχουν όμως και οι Ιταλοί και μάλιστα με κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ψημένα στο γκριλ και βουτηγμένα σε μια αρωματική σούπα με χόρτα, μυρωδικά και ζυμαρικό. Δοκιμάστε τα! 60 απίθανες αχνιστές σούπες, περιμένουν να τις ετοιμάσετε στο ειδικό τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου με την Καθημερινή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλας, ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα στα 60 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμυδάκι, μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το σοταρισμένο κρεμμύδι, το χτυπημένο αυγό, αλάτι, πιπέρι, το 1 φλιτζάνι αρωματικά βότανα, το τυρί και τα ψίχουλα. Πλάθουμε κεφτεδάκια με λαδωμένα χέρια, τα βάζουμε σε ταψάκι αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε.
  4. Στο μεταξύ, βάζουμε τον ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι ή τον τραχανά στον ζωμό που βράζει μαζί με αλάτι και πιπέρι. Τρία λεπτά πριν γίνει το ζυμαρικό, ρίχνουμε τα χόρτα, τα βότανα και τα ροδισμένα κεφτεδάκια, με όλα τα ζουμιά του ταψιού σουρωμένα.
  5. Αφού βράσουν 3 λεπτά και ενωθούν οι γεύσεις, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, επιπλέον ελαιόλαδο και πιπέρι.
  6. Σερβίρουμε σε μπολ με έξτρα τυρί και από 1/2 αυγό μελάτο (αν θέλουμε).

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy