20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Υλικά
Μερίδες: 12
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμερικανικά πάνκεϊκ, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.
- Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ.
- Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Σερβίρονται, τα αμερικανικά πάνκεϊκ, ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 