30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για το συκώτι αρνίσιο πανέ ξεκινάμε και βάζουμε το συκώτι σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό και παγάκια και τα αφήνουμε για περίπου 2 ώρες.
- Με αυτόν τον τρόπο ξεπλένεται το συκώτι από τα πολλά αίματα και αποκτά στο μαγείρεμα πιο φίνα γεύση.
- Το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το συκώτι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστεί.
- Στραγγίζουμε το συκώτι σε ένα σουρωτήρι (χωρίς να αφαιρέσουμε το σκόρδο και τα αρωματικά που θα έχουν κολλήσει πάνω του) και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν, και σε τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
- «Περνάμε» τα κομμάτια του συκωτιού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν καλά, και τινάζουμε να πέσει το περιττό.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε τα 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε το συκώτι σε δόσεις, για περίπου 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 