Συνταγή: Στραπατσάδα με σπανάκι και κοτόπουλο

Αυτή η πράσινη στραπατσάδα με σπανάκι, κοτόπουλο και γραβιέρα είναι νοστιμότατη. Ένα γεύμα εύκολο και χορταστικό, που ετοιμάζεται στο πι και φι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
6′ μαγείρεμα
Σύνολο: 26′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στραπατσάδα με σπανάκι και κοτόπουλο, αρχικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Αν βάλουμε κατεψυγμένο, το ρίχνουμε όπως είναι στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να βγάλει τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε αποσύροντάς το από τη φωτιά, ώστε να μη μας παραψηθούν. Αν όμως θέλουμε τα αυγά μας πιο καλά ψημένα, τότε τα αφήνουμε παραπάνω στο μάτι, μέχρι να πήξουν καλά.
  5. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τα μυρωδικά και το λεμόνι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τη στραπατσάδα με φρέσκο ψωμί και φέτα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy