Συνταγή: Steaks κουνουπιδιού (κουνουπίδι ψητό) στον φούρνο με σάλτσα μυρωδικών

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την Καθημερινή, «steak» κουνουπίδι και άλλοι 8 λόγοι που ερωτευτήκαμε το κουνουπίδι. Απολαύστε το πρώτοι!

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μυρωδικών

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τo «steak» κουνουπίδι, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ρηχό ταψί.
  2. Αλείφουμε καλά με όλο το ελαιόλαδο τις φέτες κουνουπιδιού και τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Μοιράζουμε το κουνουπίδι σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.
  3. Συνοδεύουμε τo «steak» κουνουπίδι με ένα αφράτο πιλάφι με καβουρδισμένα φουντούκια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy