40′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Κομμάτια: 36
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σπιτικά μπισκότα graham crackers με σοκολάτα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια, αλάτι, κακάο, την άχνη και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε τα κομματάκια βουτύρου και τρίβουμε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το γάλα μέχρι να διαλυθεί.
- Αδειάζουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα γάλα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθουμε ελαφρώς, διπλώνοντας τις άκρες της προς το κέντρο περίπου 10 φορές, μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
- Κόβουμε τη ζύμη στα δύο. Τυλίγουμε το ένα κομμάτι με μεμβράνη για να μην ξεραίνεται και βάζουμε το άλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Με τον πλάστη το ανοίγουμε σε ορθογώνιο περίπου όσο η λαμαρίνα του φούρνου με πάχος 2-3 χιλιοστά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε και ισιώνουμε τις τέσσερις πλευρές του. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
- Μεταφέρουμε τα δύο ορθογώνια, μαζί με το αντικολλητικό χαρτί τους, πάνω σε δύο λαμαρίνες και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουμε τη σοκολάτα.
- Αμέσως μόλις τα βγάλουμε, όσο είναι ζεστά, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ή με τη ροδέλα της πίτσας σε κομμάτια 6 x 6 εκ.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα σπιτικά μπισκότα graham crackers, διατηρούνται για πάνω από 1 εβδομάδα σε καλά σφραγισμένο δοχείο ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 