Συνταγή: Σπανακόρυζο με ολίγα αμπελόφυλλα

Η προσθήκη σμπελόφυλλου δίνει στο σπανακόρυζο έξτρα νοστιμιά, υπέροχο άρωμα και ενδιαφέρουσα υφή σε κάθε μπουκιά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπανακόρυζο με ολίγα αμπελόφυλλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα και το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 1⁄2 φλιτζάνι ζεστό νερό.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, το σπανακόρυζο με ολίγα αμπελόφυλλα, μαζί με γιαούρτι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy