Συνταγή: Σπαγκέτι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο, δυόσμο και φέτα

Σπαγκέτι όλο φρεσκάδα με μια γρήγορη σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με σκόρδο και δυόσμο. Νόστιμη λύση για τις καλοκαιρινές μέρες που ζητούν γρήγορα μαγειρέματα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαγκέτι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο, δυόσμο και φέτα, ξεκινάμε βράζοντας τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα μισά φύλλα δυόσμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μη ροδίσει.
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα σπαγκέτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αν η σάλτσα πήξει πολύ, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών που αφήσαμε κατά μέρος.
  5. Τέλος ρίχνουμε τη φέτα και τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy