Συνταγή: Σπαγκέτι με σάλτσα αντσούγιας από την Cetara

Μια ιδιαίτερη σκορδάτη σπαγγετάδα από την Καμπανία με ήπιο άρωμα και γεύση ψαριού, που θυμίζει αρκετά την άλιο όλιο ε πεπεροντσίνο και μπορούμε να την κάνουμε όσο καυτερή θέλουμε.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
7′ μαγείρεμα
Σύνολο: 12′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ colatura di alici είναι μια σάλτσα ψαριών, κάτι αντίστοιχο, μάλλον, με τον γάρο που ετοίμαζαν στην αρχαία Ελλάδα και στην αρχαία Ρώμη. Είναι μια υδαρής σάλτσα με σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα, δυνατή μυρωδιά ψαριού και έντονη, μεστή γεύση, που παράγεται από παστωμένο γαύρο που αφήνεται να ωριμάσει. Οι γαύροι που χρησιμοποιούνται αλιεύονται κοντά στην ακτή του Αμάλφι, στον κόλπο του Σαλέρνο, την περίοδο από τις 25 Μαρτίου, στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έως τις 22 Ιουλίου, την ημέρα της Santa Maria Maddalena. Είναι προϊόν DOP στην περιοχή παραγωγής της, την Cetara. Θέλει προσοχή στη χρήση της, γιατί είναι αρκετά αλμυρή σάλτσα. Στις συνταγές όπου χρησιμοποιείται προστίθενται μόνο λίγες σταγόνες.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σπαγκέτι με σάλτσα αντσούγιας από την Cetara σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κλωνάρια μαϊντανού μαζί με το σκόρδο και την πιπερίτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
  3. Αδειάζουμε το όλον σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα αντσούγιας και 2-3 κουτ. σούπας από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα αδειάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Μυστικά

*  Αν δεν σας αρέσει η έντονη γεύση σκόρδου, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μια σάλτσα, κοπανίστε μία σκελίδα με τη φλούδα της, έτσι ώστε να σπάσει ελαφρώς, αλλά να παραμείνει ολόκληρη, και σοτάρετέ τη. Μόλις βγάλει το άρωμά της, βγάλτε την από το λάδι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy