Συνταγή: Σουβλάκια με ινδικά αρώματα

Σουβλάκια ναι, αλλά ολίγον... ινδικά. Η πικάντικη μαρινάδα-σάλσα με το γιαούρτι και τα μπαχαρικά, τρυφερεύει κι αρωματίζει το κρέας και δίνει μια νέα διάσταση στο αγαπημένο έδεσμα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα-σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουβλάκια με ινδικά αρώματα, σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ σερβιρίσματος και στην υπόλοιπη ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.

Ψήσιμο

  1. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και το περνάμε σε 8 μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια, μοιράζοντάς το ισόποσα.
  2. Είτε τα ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά να είναι μέτρια προς δυνατή. Κάνουμε τακτικά γυρίσματα. Είναι προτιμότερο να τα ψήσουμε σε σχάρα, για να στάζουν τα λίπη.

Η δοκιμή μας

  1. Χρειάστηκαν – τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7 KW)– 15 λεπτά με τακτικά γυρίσματα.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε τα σουβλάκια και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Λαδώνουμε ελαφρώς τις πίτες και τις ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό, ίσα να ζεσταθούν.
  2. Βγάζουμε τις πίτες από τη σχάρα, απλώνουμε σε καθεμία λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού, το σουβλάκι, αφαιρώντας το καλαμάκι, και μοιράζουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε, αν θέλουμε, την πίτα και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Το γκάραμ μασάλα είναι ινδικό μείγμα μπαχαρικών που βρίσκουμε στα μπαχαράδικα.
*Για να μη μαυρίσει το αβοκάντο, το κόβουμε λίγο πριν από το σερβίρισμα και το περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy