Συνταγή: Σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι

Το χορτοφαγικό σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι είναι ο τέλειος μεζές για το γιορτινό τραπέζι.

15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε 400 γρ. σουτζούκι σε ροδέλες, πάχους 2 εκ.
  3. Κόβουμε στη μέση 16 μικρά λευκά μανιτάρια και πλένουμε 16 μικρά ντοματίνια.
  4. Περνάμε το σουτζούκι σε 16 καλαμάκια, εναλλάξ με τα μανιτάρια και το ντοματίνι.
  5. Απλώνουμε στο ταψί τα σουβλάκια και ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, απλώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με 150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι όπως είναι ακόμα ζεστά και σερβίρουμε το σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy