Συνταγή: Σουτζουκάκια… ταρτάρ

Αυτός ο πρωτότυπος, νοστιμότατος μεζές, επειδή καταναλώνεται με ωμό κιμά, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του. Τον προμηθευόμαστε από κρεοπώλη της απόλυτης εμπιστοσύνης μας.

προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: για 10 μεζεδάκια

Για τα κεφτεδάκια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια… ταρτάρ, ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με το νερό και αφήνουμε για 2-3 ώρες, μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.
  3. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά το μουσκεμένο πλιγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε 10 στρογγυλά κεφτεδάκια.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγουράκι, την ντομάτα, το λάδι και το ξίδι.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα στα φυλλαράκια μαρουλιού και από πάνω βάζουμε από ένα κεφτεδάκι. Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy