Συνταγή: Σουτζουκάκια κοτόπουλου με πιπεριά

Το μυστικό στα σουτζουκάκια κοτόπουλου με την πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι η πιπεριά Φλωρίνης στον κιμά τους.

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
30′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Τεμάχια: 35-40

Για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε σουτζουκάκια κοτόπουλου με πιπεριά, για την σάλτσα ξεκινάμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά και τον πελτέ για 3 – 4 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 – 12 λεπτά, να «δέσει».

Σουτζουκάκια

  1. Συνεχίζουμε στα σουτζουκάκια και σε βαθύ μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε 35 – 40 σουτζουκάκια.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα τηγανίζουμε για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Επειδή δεν θα χωρέσουν σε ένα τηγάνι, καλό είναι να τα τηγανίσουμε σε δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα το λάδι και το κρασί.
  6. Βάζουμε τα σουτζουκάκια μαζί με τα υγρά του τηγανιού στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  7. Σείουμε την κατσαρόλα για να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy