Συνταγή: Σούσι με αβοκάντο, σχοινόπρασο και φαγκρί

Ετοιμάζουμε σπιτικό και απίστευτα νόστιμο σούσι με το αγαπημένο μας φαγκρί, εύκολα και γρήγορα. Δοκιμάστε το (!)

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το βραχύπτερο FISH FROM GREECE ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη Ελληνική θάλασσα, σε ιδανικές συνθήκες και είναι ένα ψάρι υψηλής ποιότητας με κρουστή σάρκα, ήπια γλυκιά γεύση και υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε ω3.

Υλικά

Κομμάτια: για 12 maki rolls

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούσι με αβοκάντο, σχοινόπρασο και αρχικά ζεσταίνουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Στη συνέχεια, πλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε αρκετές φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
  3. Βράζουμε το ρύζι με 330 ml νερό σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά σκεπασμένο.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξίδι ανακατεύοντας, έτσι ώστε να ξεκολλάνε οι κόκκοι ρυζιού.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το ρύζι.
  6. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το γουασάμπι.
  7. Έπειτα, βάζουμε τα κομμάτια και το σχοινόπρασο για μισή ώρα.
  8. Πετάμε τη μαρινάδα και στεγνώνουμε το
  9. Στρώνουμε πάνω σε μπαμπού 1 φύλλο νόρι και με βρεγμένο χέρι απλώνουμε το ρύζι σε όλο το μήκος, αφήνοντας ένα κενό 4 εκ. από επάνω.
  10. Βάζουμε στη μέση 1/3 του ψαριού, 1/3 του αβοκάντο και 2 – 3 κλωναράκια σχοινόπρασο κατά μήκος.
  11. Γυρνάμε το μπαμπού και κλείνουμε σε ρολό.
  12. Κόβουμε σε 12 κομμάτια.
  13. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  14. Σερβίρουμε, τα σούσι με αβοκάντο, σχοινόπρασο και με σόγια σος και wassabi.

Μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε το ρύζι πάνω στο μπαμπού και από πάνω το φύλλο νόρι, για να κάνουμε διαφορετικά σούσι (inside out maki) και στο τέλος να τα κυλίσουμε σε καβουρντισμένο σουσάμι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy