1: προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το βραχύπτερο FISH FROM GREECE ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη Ελληνική θάλασσα, σε ιδανικές συνθήκες και είναι ένα ψάρι υψηλής ποιότητας με κρουστή σάρκα, ήπια γλυκιά γεύση και υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε ω3.
Υλικά
Κομμάτια: για 12 maki rolls
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούσι με αβοκάντο, σχοινόπρασο και αρχικά ζεσταίνουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Στη συνέχεια, πλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε αρκετές φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
- Βράζουμε το ρύζι με 330 ml νερό σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά σκεπασμένο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξίδι ανακατεύοντας, έτσι ώστε να ξεκολλάνε οι κόκκοι ρυζιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το ρύζι.
- Ανακατεύουμε το λεμόνι με το γουασάμπι.
- Έπειτα, βάζουμε τα κομμάτια και το σχοινόπρασο για μισή ώρα.
- Πετάμε τη μαρινάδα και στεγνώνουμε το
- Στρώνουμε πάνω σε μπαμπού 1 φύλλο νόρι και με βρεγμένο χέρι απλώνουμε το ρύζι σε όλο το μήκος, αφήνοντας ένα κενό 4 εκ. από επάνω.
- Βάζουμε στη μέση 1/3 του ψαριού, 1/3 του αβοκάντο και 2 – 3 κλωναράκια σχοινόπρασο κατά μήκος.
- Γυρνάμε το μπαμπού και κλείνουμε σε ρολό.
- Κόβουμε σε 12 κομμάτια.
- Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε, τα σούσι με αβοκάντο, σχοινόπρασο και με σόγια σος και wassabi.
Μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε το ρύζι πάνω στο μπαμπού και από πάνω το φύλλο νόρι, για να κάνουμε διαφορετικά σούσι (inside out maki) και στο τέλος να τα κυλίσουμε σε καβουρντισμένο σουσάμι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 