Συνταγή: Σουπιές στιφάδο με το μελάνι τους

Οι σουπιές και το μελάνι τους πρωταγωνιστούν σ' αυτό το γλυκοφάγωτο θαλασσινό στιφάδο που μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τις σουπιές στιφάδο με το μελάνι τους ξεκινάμε και σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν και να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τη δάφνη, τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό που μόλις να καλύψει τα υλικά και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το μελάνι (και λίγο καυτό νερό, αν έχει μειωθεί σημαντικά το υγρό στην κατσαρόλα) και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές.
  8. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy