Συνταγή: Σουπιές με το μελάνι τους και μελιτζάνες από το Λέσβιον

Οι σουπιές, με το μελάνι τους μαζί, παντρεύονται με τις μελιτζάνες σ΄ένα από τα πιο ωραία πιάτα του ουζερί του Γαλατσίου. Κρασάτες, κοκκινιστές, είναι μεζές περιωπής.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
1:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

 

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις σουπιές με το μελάνι τους και μελιτζάνες, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για περίπου 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε το μισό κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, την κανέλα, τις δάφνες και αλατοπίπερο.
  4. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  5. Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε σε δόσεις τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  8. Τις τακτοποιούμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy