Συνταγή: Σούπα βισισουάζ με σελινόριζα

Kλασική γαλλική σούπα με πατάτες, πράσα και κρέμα, που η σεφ την εμπλουτίζει με σελινόριζα και μανιτάρια. Η απίθανη ξηροκαρπάτη γεύση των φουντουκιών ταιριάζει γάντι!

20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόκειται για κλασική γαλλική συνταγή που οι Γάλλοι τρώνε κρύα το καλοκαίρι και ζεστή τον χειμώνα.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα βισισουάζ με σελινόριζα, αρχικά ζεσταίνουμε ,σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε ήπια το ματσάκι μυρωδικών και το κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, αλλά να μη ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τη σελινόριζα, τα μανιτάρια, το πράσο και την πατάτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν η σελινόριζα και η πατάτα.
  6. Αφαιρούμε και πετάμε το ματσάκι των μυρωδικών.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  8. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή τη λιώνουμε σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  10. Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά τη 1/2 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (ή λιγότερο, αν θέλουμε).
  11. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και μοιράζουμε, τη σούπα βισισουάζ με σελινόριζα, σε βαθιά πιάτα.
  12. Σε κάθε μερίδα σκορπίζουμε λίγα καβουρδισμένα φουντούκια και 1-2 σταγόνες λάδι τρούφας ή ελάχιστο ελαιόλαδο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy