Συνταγή: Σούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα

Σούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα, μια εύκολη και γευστική συνταγή ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, το λάδι και τα μπαχαρικά.
  3. Τα απλώνουμε σε μέτριο ταψί που να τα χωρά σε μονή στρώση, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Πολτοποιούμε τα ψημένα λαχανικά στον πολυκόφτη, σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τον ζωμό σε κάθε δόση και προσθέτοντας τυχόν νόστιμα ζουμιά από το ταψί.
  5. Μεταφέρουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Ρίχνουμε τον χυμό ροδιού (ή μανταρινιού ή πορτοκαλιού), τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Αν η σούπα προκύψει πιο πυκνή από όσο θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό.
  8. Συνοδεύουμε με : Κρουτόν με σουτζούκι ή ξινοτύρι της αρεσκείας μας. Σκέτα ή σε συνδυασμό με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο δυόσμο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy