Συνταγή: Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες

Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες, ένα ξεχωριστό ορεκτικό με απαλή υφή και πλούσια γεύση που μπορεί να συνοδεύσει κάθε κυρίως γεύμα σας!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
1:25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:55′

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους. Τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε. Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους. Τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

Για τις γαρίδες

Διαδικασία

Σούπα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Τυλίγουμε μία μία τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. (ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα μαχαιράκι.)
  3. Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους.
  4. Τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σταδιακά, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα, και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σούπα.
  6. Για πιο βελούδινη υφή «περνάμε» τη σούπα από ψιλό σουρωτήρι.

Γαρίδες

  1. Αλατίζουμε τις γαρίδες.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τις γαρίδες στα πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σούπα, γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy