Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών ελληνικό, του φούρνου

Με ζυμαρικά, τυριά που λιώνουν, κρέμα γάλακτος και ζαμπονάκι ζβαν. Αμαρτωλό. Παλιομοδίτικο. Βουτιά στα 80's - τότε το έβρισκες σε κάθε πάρτι, σε κάθε μπουφέ.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Πάτε λίγο πίσω στις δεκαετίες ’70 και ’80. Θυμάστε πάρτι ή μπουφέ χωρίς σουφλέ; Όχι βέβαια. Φυσικά, δεν μιλάμε για το κλασικό, γαλλικό, φουσκωτό σουφλέ, αλλά για το σουφλέ το ελληνικό, του φούρνου, με μικρού μεγέθους ζυμαρικά, ανακατεμένα με τυριά που λιώνουν, κρέμα γάλακτος, ζαμπονάκι ζβαν και άλλες αμαρτωλές λιχουδιές που συμπλήρωναν τη συνταγή. Το όλον ψήνεται σε πυρέξ και σερβίρεται στα πιάτα με μεγάλο κουτάλι, όσο στην τηλεόραση παίζουν οι Σκληροί του Μαϊάμι, η παλιά σειρά, η ορθόδοξη. 

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σουφλέ σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για 4-5 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  4. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα μέτριου μεγέθους βαθύ πυρέξ.
  5. Ρίχνουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, τα αλλαντικά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και αλατοπίπερο.
  8. Περιχύνουμε αργά το μείγμα του πυρέξ και φουρνίζουμε.
  9. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει το υγρό μείγμα και να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
  10. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό, όχι καυτό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy