Συνταγή: Σουφλέ με σπανάκι και σολομό

Το σπανάκι δένει ιδανικά με τον σολομό σε αυτό το γευστικό πιάτο που ψήνεται ή σε μεγάλο ταψί ή ατομικά ταψάκια.

Έξι περιστατικά ενδημικού τύφου κατέγραψε η Κύπρος το τελευταίο εξάμηνο
25′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το σουφλέ με σπανάκι και σολομό ξεκινάμε και ζεματίζουμε το σπανάκι για 2 – 3 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  2. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ανθότυρο και το μανούρι και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με το σπανάκι και τα τυριά, προσθέτουμε το σολομό και τα αυγά με το γάλα.
  7. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (αν χρειάζεται), αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα λαδωμένο στρογγυλό και ψηλό πυρίμαχο σκεύος (ή σε μικρά ατομικά) και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να κάνει μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνειά του.
  9. Το σερβίρουμε ζεστό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy