Συνταγή: Sorbet adas ή αλλιώς κόκκινες φακές άλαδες, σούπα

Ο Βεδουίνος Χμετ Όντα, ένας από τους αρχιμάγειρες της μονης Σινά, μας έδειξε πως μαγειρεύει Sorbet adas, ένα εύκολο πιάτο με κόκκινες φακές και κύμινο.

Εγκαινιάστηκαν σήμερα σειρά έργων από τον Πρόεδρο
10′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Οι κόκκινες στα αραβικά λέγονται «άντας». Όταν δεν νηστεύουν αυστηρά, τις κάνουν και λαδερές. Ο Χμετ τις πλένει καλά, για να μην έχουν σκόνη. Ύστερα παίρνει το κύμινο από ένα μεγάλο βάζο, το πιο μεγάλο βάζο μπαχαρικών που έχουν στην κουζίνα, και προσθέτει μία γενναιόδωρη τσιμπιά. Ο πατέρας Πορφύριος μας λέει ότι τις μαγειρεύει και στη γάστρα. «Όλα τα υλικά μέσα, μπλουμ». 

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και 4-5 κουτ. σούπας νερό και τα αχνίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να σωθεί το νερό.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και το μετρημένο νερό, προσθέτουμε τα αχνισμένα κρεμμύδια και τα καρότα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε κατά βούληση και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι φακές να χυλώσουν και να μισολιώσουν.
  5. Σερβίρουμε τις φακές ζεστές.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy