Συνταγή: Σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο

Σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο, ένα πάντρεμα γεύσεων που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο, πλένουμε καλά τα σύκα και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε σε 4 κομμάτια το καθένα, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
  2. Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά· τα σύκα είναι έτοιμα όταν έχουν αρχίσει να μελώνουν καλά.
  3. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Τα βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το γάλα καρύδας, τo μέλι και τον εσπρέσο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να έχουμε ένα ομοιόμορφο, ρευστό μείγμα.
  5. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια. Κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και μεμβράνη, ώστε να είναι πολύ καλά σφραγισμένο, και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  6. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμ- βράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Ξανασκεπάζουμε και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
  7. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα και έπειτα ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το σορμπέ για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
  8. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy