Συνταγή: Σορμπέ κεράσι με αμαρέτο

Ένα υπέροχο σορμπέ με φρέσκα κεράσια και νότες από πικραμύγδαλο. Υπάρχει κάτι πιο καλοκαιρινό από αυτό;

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
25′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ κεράσι με αμαρέτο, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ρίχνουμε το σιρόπι σε πολυκόφτη και προσθέτουμε τα κεράσια, τον χυμό λεμονιού και το αμαρέτο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην έχουν μείνει κομμάτια φρούτου.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε από πάνω με το καπάκι του (ή με αλουμινόχαρτο). Τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  4. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Ξανακαλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα.
  6. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το σορμπέ για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ κεράσι με αμαρέτο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy