15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′
Υλικά
Βάρος: 600 γρ.
Διαδικασία
- Βάζουμε τις φράουλες σε ένα ευρύχωρο μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Τις βγάζουμε και τις χτυπάμε, όπως είναι παγωμένες, στον πολυκόφτη, μαζί με το μέλι, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν γρανίτα.
- Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο ανοξείδωτο ή πλαστικό, το κλείνουμε με το καπάκι του ή το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει το σορμπέ. Σερβίρουμε σε μπολάκια μπάλες από το σορμπέ με κουτάλα παγωτού (σκουπ), που βυθίζουμε τακτικά σε ζεστό νερό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 