Συνταγή: Σοκολατόπιτα με σφολιάτα

Μια λαχταριστή και εύκολη σοκολατόπιτα, κλεισμένη σε τραγανό φύλλο σφολιάτας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
25′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για την σοκολατόπιτα με σφολιάτα ξεκινάμε και στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και, αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε το τυρί και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για 20 λεπτά.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  5. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
  6. Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  7. Πιέζουμε να κολλήσει στην περιφέρεια (τη βρέχουμε και με λίγο νερό) και κόβουμε όσο περισσεύει.
  8. Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγού-γάλακτος και χαράσσουμε σε κομμάτια.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40-45 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy