20′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για το σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια ξεκινάμε και λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί (δηλαδή τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κακάο.
- Προσθέτουμε το λικέρ και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Γεμίζουμε ατομικά μπολ ή ποτήρια με το σοκολατένιο γιαούρτι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη, στολίζουμε με φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 