Συνταγή: Σοκολατένια μάφιν γεμιστά με καραμέλα

Η καστανή ζάχαρη δίνει μια θαυμάσια, καπνιστή, ελαφρώς καβουρδιστή γεύση στο μείγμα, που ταιριάζει γάντι με τη σοκολάτα και κάνει αυτά τα μάφιν ακαταμάχητα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
22′ μαγείρεμα
Σύνολο: 37′

Υλικά

Μερίδες: 12 μάφιν

Διαδικασία

  1. Για τα σοκολατένια μάφιν γεμιστά με καραμέλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) μέχρι απλώς να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
  5. Ντύνουμε με τα ειδικά καραμελόχαρτα τις θήκες ενός δίσκου για μάφιν 12 θέσεων. Εναλλακτικά, βουτυρώνουμε 12 αλουμινένια φορμάκια για μάφιν, μιας χρήσης.
  6. Μοιράζουμε στις θήκες το μισό από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  7. Βυθίζουμε για 10 λεπτά την κονσέρβα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ με καυτό νερό, μέχρι η καραμέλα να μαλακώσει.
  8. Ζυγίζουμε 190 γρ. και τα αδειάζουμε πάνω από το μείγμα στις θήκες και από πάνω μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
  9. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 20-22 λεπτά.
  10. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
  11. Αν θέλουμε, περιχύνουμε τα μάφιν με το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα.

Μυστικά

Διατηρούμε τα λαχταριστά αυτά μάφιν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς έως και 3 ημέρες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy