15′ προετοιμασία
22′ μαγείρεμα
Σύνολο: 37′
Υλικά
Μερίδες: 12 μάφιν
Διαδικασία
- Για τα σοκολατένια μάφιν γεμιστά με καραμέλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) μέχρι απλώς να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
- Ντύνουμε με τα ειδικά καραμελόχαρτα τις θήκες ενός δίσκου για μάφιν 12 θέσεων. Εναλλακτικά, βουτυρώνουμε 12 αλουμινένια φορμάκια για μάφιν, μιας χρήσης.
- Μοιράζουμε στις θήκες το μισό από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Βυθίζουμε για 10 λεπτά την κονσέρβα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ με καυτό νερό, μέχρι η καραμέλα να μαλακώσει.
- Ζυγίζουμε 190 γρ. και τα αδειάζουμε πάνω από το μείγμα στις θήκες και από πάνω μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 20-22 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, περιχύνουμε τα μάφιν με το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα.
Μυστικά
Διατηρούμε τα λαχταριστά αυτά μάφιν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς έως και 3 ημέρες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 