15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για το σοφρίτο σε τηγανιά, αλατοπιπερώνουμε τα μπαστουνάκια από το μοσχάρι.
- Κρατάμε κατά μέρος 1-2 κουτ. σούπας από το αλεύρι και με το υπόλοιπο αλευρώνουμε τα μπαστουνάκια και τινάζουμε να φύγει η περίσσεια.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
- Τηγανίζουμε το μοσχάρι σε δύο ή τρεις δόσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πετάμε το περισσότερο λάδι από το σκεύος και κρατάμε μόνο 1 κουτ. σούπας.
- Σοτάρουμε εκεί το σκόρδο και τον μισό μαϊντανό για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που κρατήσαμε στην άκρη και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και, μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν, ρίχνουμε τον ζωμό.
- Ανακατεύουμε και, μόλις αρχίσει να βράζει έντονα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζουμί που έχει μαζευτεί στο μπολ με το κρέας, αφήνοντας κατά μέρος το ίδιο το κρέας.
- Βράζουμε έντονα τον ζωμό μέχρι να μειωθεί και να αρχίσει να δένει.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα και τα μπαστουνάκια του κρέατος και μαγειρεύουμε για 20-30 δευτερόλεπτα, μέχρι η σάλτσα πλέον να δέσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε το σοφρίτο σε τηγανιά αμέσως και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 