Συνταγή: Σκορδαλιά με αμύγδαλα

Μια εναλλακτική της κλασικής σκορδαλιάς που θα κάνει το τραπέζι της 25ης Μαρτίου -και όχι μόνο- πολύ πιο ενδιαφέρον.

15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Βάρος: για περίπου 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, αρχικά, βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα αμύγδαλα και το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, το ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενής κρέμα.
  3. Αν η σκορδαλιά γίνει λίγο πιο σφιχτή από όσο μας αρέσει, προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
  4. Τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο, έως και 1 εβδομάδα.
  5. Σερβίρουμε τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, πλάι σε τηγανητά ψάρια και βραστά λαχανικά. Πολλοί συνηθίζουν να την τρώνε και με ψάρια σούπα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy