Συνταγή: Σκιουφιχτά με δίκταμο, λουίζα και ελαιόλαδο

Τα ζυμαρικά βράζουν σε νερό που αρωματίζουμε με βότανα και αποκτούν φίνα γεύση. Με το ξινοτύρι, τα αμύγδαλα και το φρουτώδες ελαιόλαδο, γίνονται πιάτο περιωπής.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
7′ μαγείρεμα
Σύνολο: 17′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σφιουφιχτά με δίκταμο, λουίζα και Μανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια ζεστή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε στο λάδι το αμύγδαλα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, στο οποίο έχουμε ρίξει και το δίκταμο με το χαμομήλι, βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα (χωρίς να τα σουρώσουμε), τα βάζουμε στο σκεύος με το λάδι και τα αμύγδαλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη λουίζα, το τυρί και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Το ελαιόλαδο από την ποικιλία ελιάς Μανάκι παράγεται κυρίως στην Αργολίδα, στην Τροιζηνία, στον Πόρο κ.α. και τα χαρακτηριστικά του είναι η ήπια πικρή γεύση και η ελαφριά πικάντικη αίσθηση, καθώς και το φρουτώδες άρωμα με στοιχεία πράσινου χόρτου, μούρων, εσπεριδοειδών και φύλλων ντομάτας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy