Συνταγή: Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με μπαχαρικά

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς δίνει τη συνταγή για αφράτη και πλούσια σοκολατόπιτα, και άλλα τέσσερα θεϊκά σοκολατένια γλυκά, στον «Γαστρονόμο» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί τέσσερα τεμάχια του αγαλματιδίου
20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη σοκολατόπιτα

Για το σιρόπι

Διαδικασία

Σοκολατόπιτα

  1. Για να φτιάξουμε τη σοκολατόπιτα ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό και το κονιάκ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Αμέσως μετά και ενώ έχουμε ακόμα την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι, προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί περίπου 35 x 35 εκ. και αντί για αλεύρι το περνάμε με κακάο.
  6. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.

Σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Αφού πάρει μία βράση, κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
  2. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε σε όσα κομμάτια επιθυμούμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
  3. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, ώστε να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.

Μυστικά

* Η ποσότητα του μπέικιν πάουντερ εδώ είναι αρκετά μεγάλη, γιατί θέλουμε να γίνει αφράτη η σοκολατόπιτα και να έχει μεγάλη «κυψέλωση», ώστε να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy