Συνταγή: Shortbread με 3 υλικά, βήμα βήμα

Τα πιο νόστιμα, τα πιο αγαπητά, τα πιο βουτυρένια μπισκότα. Τα δημοφιλή σκωτσέζικα shortbread.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
Last updated:
15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε shortbread, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη στο μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Καλύπτουμε ένα μέτριο ταψάκι με λαδόκολλα και αδειάζουμε τη ζύμη.
  5. Την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει ισόπαχα όλο τον πάτο.
  6. Με ένα πιρούνι, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε τη ζύμη, όσο είναι ακόμη ζεστή, σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.
  9. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα shortbread με ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Όταν βγουν από τον φούρνο, τα μπισκότα μας θα είναι σχετικά μαλακά. Όσο κρυώνουν όμως τόσο σφίγγουν.
Τα ψημένα μπισκότα δεν θα ροδίσουν ιδιαίτερα στην επιφάνεια. Αυτό το απαλό χρώμα είναι το αναμενόμενο και άκρως επιθυμητό.
Το πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη είναι προαιρετικό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy