Συνταγή: Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Το σφουγγάτο είναι ένας νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα κολοκυθάκια που υπάρχουν σε αφθονία αυτή την εποχή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
45′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σφουγγάτο με κολοκυθάκια, βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 15 λεπτά.
  2. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά, ελάχιστο πιπέρι, αλάτι (αν χρειάζεται, λόγω φέτας), 1 – 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και το γάλα.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά – θα πρέπει να «στέκεται» στο κουτάλι. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Αν δεν «δένει», προσθέτουμε 1 ακόμη χτυπημένο αυγό.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψάκι περίπου 20×25 εκ. και πασπαλίζουμε με μια λεπτή στρώση τριμμένης φρυγανιάς. Ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Το πάχος του δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό εκατοστό.
  7. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι και το ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  8. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C και ψήνουμε για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
  9. Όταν ψηθεί το σφουγγάτο με κολοκυθάκια, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε παραλληλόγραμα κομμάτια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy