10′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για την πικάντικη ντοματόσουπα βελουτέ με ρεβιθάλευρο και μπαχαρικά, σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες με τα σκόρδα και το τζίντζερ.
- Προσθέτουμε τον πολτό στα κρεμμύδια και αλάτι, δυναμώνουμε καλά τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε 750-800 ml νερό και, χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αρωματισμένο ρεβιθάλευρο σταδιακά, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τυχόν σβόλοι.
- Χαμηλώνουμε η φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά
- Ρίχνουμε και τις πιπερίτσες τσίλι, διορθώνουμε το αλάτι (αν χρειάζεται) και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, πάντα με τακτικό ανακάτεμα, μέχρι η σούπα να δέσει ωραία και να «ψηθεί» το αλεύρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 