Συνταγή: Σέρο (Shero) / Πικάντικη αφρικανική ντοματόσουπα

Πικάντικη, ντοματένια βελουτέ αφρικανική σούπα που είτε σερβίρεται σε μπολ ή πάνω σε φύλλο injera. Η Σέρο (Shero) τρώγεται ζεστή ή κρύα.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
10′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την πικάντικη ντοματόσουπα βελουτέ με ρεβιθάλευρο και μπαχαρικά, σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Παράλληλα, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες με τα σκόρδα και το τζίντζερ.
  3. Προσθέτουμε τον πολτό στα κρεμμύδια και αλάτι, δυναμώνουμε καλά τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε 750-800 ml νερό και, χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αρωματισμένο ρεβιθάλευρο σταδιακά, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τυχόν σβόλοι.
  6. Χαμηλώνουμε η φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά
  7. Ρίχνουμε και τις πιπερίτσες τσίλι, διορθώνουμε το αλάτι (αν χρειάζεται) και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, πάντα με τακτικό ανακάτεμα, μέχρι η σούπα να δέσει ωραία και να «ψηθεί» το αλεύρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy