Συνταγή: Scones, το τέλειο συνοδευτικό για το τσάι

Τα scones είναι ένα γλυκό που το προτιμούν πολύ για το πρωινό και το απογευματινό και συνοδεύουν με αυτό το τσάι ή τον καφέ.

30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι ένα γλυκό που το προτιμούν πολύ για το πρωινό και το απογευματινό και συνοδεύουν με αυτό το τσάι ή τον καφέ. Η καταγωγή του είναι από τη Σκοτία, αλλά στην Αργεντινή είναι πολύ διαδεδομένο. Παρασκευάζεται σε πολλές βερσιόν, είτε γλυκό είτε αλμυρό. Σερβίρεται επίσης ανοιχτό στη μέση με μαρμελάδα ή dulce de leche. Αυτή είναι μία από τις πιο απλές και παραδοσιακές συνταγές». Τα σκόουνς ταιριάζουν τέλεια και με ένα φλιτζάνι μάτε (το τυπικό αργεντίνικο ρόφημα).

Υλικά

Κομμάτια: για περίπου 50 scones διαμέτρου 5 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα scones, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβουμε μεταξύ τους με τις άκρες των δαχτύλων μας, να γίνουν ψίχουλα.
  2. Συμπληρώνουμε όλα τα στεγνά υλικά (μπέικιν, αλάτι, βανίλια, ζάχαρη).
  3. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τα 2 αυγά και την κρέμα, ανακατεύοντας με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.
  4. Λίγο πριν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε και τις σταφίδες.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  6. Τη βγάζουμε και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε χοντρό φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
  7. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο περίπου 5 εκατοστά ή αν προτιμάμε και μεγαλύτερα, μέχρι 10 εκ.
  8. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  9. Ψήνουμε τα scones σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy