30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι ένα γλυκό που το προτιμούν πολύ για το πρωινό και το απογευματινό και συνοδεύουν με αυτό το τσάι ή τον καφέ. Η καταγωγή του είναι από τη Σκοτία, αλλά στην Αργεντινή είναι πολύ διαδεδομένο. Παρασκευάζεται σε πολλές βερσιόν, είτε γλυκό είτε αλμυρό. Σερβίρεται επίσης ανοιχτό στη μέση με μαρμελάδα ή dulce de leche. Αυτή είναι μία από τις πιο απλές και παραδοσιακές συνταγές». Τα σκόουνς ταιριάζουν τέλεια και με ένα φλιτζάνι μάτε (το τυπικό αργεντίνικο ρόφημα).
Υλικά
Κομμάτια: για περίπου 50 scones διαμέτρου 5 εκ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα scones, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβουμε μεταξύ τους με τις άκρες των δαχτύλων μας, να γίνουν ψίχουλα.
- Συμπληρώνουμε όλα τα στεγνά υλικά (μπέικιν, αλάτι, βανίλια, ζάχαρη).
- Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τα 2 αυγά και την κρέμα, ανακατεύοντας με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.
- Λίγο πριν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε και τις σταφίδες.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Τη βγάζουμε και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε χοντρό φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
- Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο περίπου 5 εκατοστά ή αν προτιμάμε και μεγαλύτερα, μέχρι 10 εκ.
- Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ψήνουμε τα scones σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 