Συνταγή: Σαν…τζίκι (αλοιφή σαν τζατζίκι, χωρίς σκόρδο)

Ένα δροσερό συνοδευτικό για το αρνάκι είναι το σαν...τζίκι, με γιαούρτι και αγγούρι, ειδικά για εκείνους που δεν τους αρέσει το σκόρδο!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σαν..τζίκι, πρώτα τρίβουμε τα αγγούρια σε χοντρό τρίφτη.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.
  3. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους, για περίπου 1 ώρα.
  4. Στύβουμε το αγγούρι να βγάλει και τα υπόλοιπα υγρά και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα προτού σερβίρουμε το σαν..τζίκι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy