Συνταγή: Σάντουιτς με παντζάρι, γιαούρτι και δυόσμο σε χωριάτικη μπαγκέτα

Με μια κρέμα από γιαούρτι, μανούρι, δυόσμο και ελαιόλαδο και έτοιμα βρασμένα παντζάρια φτιάχνουμε ένα σάντουιτς που μπορούν να απολαύσουν και οι χορτοφάγοι.

10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Τεμάχια: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με παντζάρι, γιαούρτι και δυόσμο σε χωριάτικη μπαγκέτα, ξεκινάμε ανοίγοντας τη μπαγκέτα και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι το μανούρι με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το δυόσμο, μέχρι να γίνει κρέμα, και αλείφουμε το εσωτερικό της μπαγκέτας και από τις 2 μεριές με μία πλούσια στρώση.
  3. Κόβουμε τα παντζάρια βρασμένα (βρίσκουμε έτοιμα, βρασμένα σε βάκιουμ στα σούπερ μάρκετ), σε λεπτές ροδέλες.
  4. Τις βάζουμε σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το βαλσαμικό και τις απλώνουμε στο σάντουιτς.
  5. Βάζουμε από πάνω χοντροκομμένες ανάμεικτες πρασινάδες, λαδωμένες, και κλείνουμε το σάντουιτς.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy