Συνταγή: Σαλιγκάρια στιφάδο

Ειναι φοβερός κρασομεζές αυτά τα σαλιγκάρια με τα μελωμένα κρεμμυδάκια και την πυκνή, πεντανόστιμη σαλτσούλα που φτιάχνουν στην Κληματαριά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
45′ προετοιμασία
1:15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σαλιγκάρια στιφάδο, ξεκινάμε τσιγαρίζοντας σε μια κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μικρά και μεγάλα, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, τα φέρνουμε μια βόλτα μέσα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας ωστόσο να μη στεγνώσουν και κολλήσουν.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό.
  5. Σκεπάζουμε τα σαλιγκάρια με όσο ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να τα καλύπτει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Θα πρέπει να μείνουν με μια πυκνή σαλτσούλα.
  6. Τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy