20′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Αν και το πλιγούρι (το κομμένο στάρι) είναι από τα τρόφιμα που αγαπούν οι Μικρασιάτες σε ένα πλήθος από καθημερινά μαγειρέματα, η σαλάτα αυτή προορίζεται για καλό, επίσημο γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για την σαλάτα με πλιγούρι ξεκινάμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει τα περιττά υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά, για 15 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ, ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 