Συνταγή: Σαλάτα με πλιγούρι

Είναι ένα είδος ταμπουλέ, που δροσίζει το στόμα ανάμεσα στα σαλτσάτα και τηγανητά πιάτα του τραπεζιού και βέβαια σερβίρεται και μόνη της ως ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Αν και το πλιγούρι (το κομμένο στάρι) είναι από τα τρόφιμα που αγαπούν οι Μικρασιάτες σε ένα πλήθος από καθημερινά μαγειρέματα, η σαλάτα αυτή προορίζεται για καλό, επίσημο γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την σαλάτα με πλιγούρι ξεκινάμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει τα περιττά υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά, για 15 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ, ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy