15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′
Λίγα μα διαλεχτά τα υλικά που βάζει ο Νίκος Αναστασάκης στην καλοκαιρινή σαλάτα που σερβίρει στο καφενείο του στο χωριό Κούφη του Ρεθύμνου. Προέρχονται όλα από τα μποστάνια του, εκτός από τις μικρές κρίθινες παξιμαδομπουκιές, που τις παίρνει από καλό φούρνο της γειτονικής Αργυρούπολης.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να βραχούν λίγο τα παξιμάδια από την ντομάτα και το λάδι, και προσθέτουμε το ξίδι και ανθό αλατιού.
- Ανακατεύουμε και πάλι.
- Ρίχνουμε τη ρίγανη και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και βάζουμε στην κορυφή την ξινομυζήθρα.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 