Συνταγή: Sabzi με κολοκύθα και λάχανο

Πικάντικο και αρωματικό, το sabzi με κολοκύθα και λάχανο συνηθίζεται στην Ινδία ως συνοδευτικό για όσπρια ή κρεατικά. Μπορεί ωστόσο να σταθεί μια χαρά και ως κυρίως πιάτο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

H κατηγορία των ινδικών φαγητών με λαχανικά λέγεται sabzi και είναι τεράστια, αφού το 60-65% των Ίνδών είναι χορτοφάγοι. Η συνταγή μας είναι με κολοκύθα και λάχανο, πικάντικη και αρωματική. Είναι κυρίως πιάτο, αλλά και άριστο συνοδευτικό για όσπρια και κρεατικά.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε sabzi με κολοκύθα και λάχανο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα φαρδύ σκεύος με καπάκι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μαυροκούκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «χοροπηδάει» στο τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το λάχανο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε 50 ml νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν η κολοκύθα και το λάχανο.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ και σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ μαζί με νταλ και ψωμάκια ρότι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy