Συνταγή: Ρυζόπιτα γλυκιά με σταφίδες

Μια παραδοσιακή ρυζόπιτα από την Πεδινή Ιωαννίνων, με γλυκιά γέμιση από ρύζι, σταφίδες και κανελογαρίφαλα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
Last updated:
50′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:35′

Υλικά

Κομμάτια: 16

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό που κοχλάζει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά, και το σουρώνουμε.
  2. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 22 x 32 εκ. και στρώνουμε στον πάτο τρία φύλλα, λαδωμένα καλά ένα ένα και με τις άκρες τους να εξέχουν.
  5. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα και τις λαδώνουμε.
  6. Στρώνουμε από πάνω άλλα δύο φύλλα, κομμένα στις διαστάσεις του ταψιού και καλά λαδωμένα.
  7. Βρέχουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy